2008-10-28 19:34:25• hírek • Szatmár.ro

Bemutatta könyvét a '70-kedő fírkász

"Az utóbbi néhány év kritikus paraszti hozzáállásának egy igen gazdag korszaka. Sike mindig meg meri mondani az igazat"- méltatta a keddi könyvbemutatón Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, Sike Lajos legújabb kötetét.

Sike Lajos A '70-kedő fírkász, avagy ki tehene borja vagyok én? című könyvének a bemutatójára kedden délután került sor a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában.

A könyvbemutató vidám, zenés összeállítással kezdődött, melyet a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont negyedik osztályos kisdiákjai adtak elő. A vidám dalok megteremtették a kellő hangulatot a könyv bemutatásához, melyben, ahogyan maga az író is elmondta, nagyon sok műfaj fellelhető. Elsőként Veres István újságíró méltatta a könyvet, mint a legismertebb szatmári, sőt, legnépszerűbb erdélyi újságíró legújabb alkotását, majd elmondta, ennek a könyvnek a megszületését egy szellemi műhely megszületése előzte meg, vagyis a Szatmári Magyar Hírlapé, majd pedig a Szamos kulturális hetilapé és végül a Hírlap-köteteké.

 

"Sajnos, még nem volt időm végigolvasni, de másfél óra alatt bejártam a fél világot"-  mondta el benyomásait a kötettel kapcsolatban Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, majd hozzátette, Sike Lajos újságíró elsősorban a magyarság ügyét vállalta fel, de minden más nemzetről is írt.

Ezután Lőrincz Ágnes és Rappert Gábor színművészek részleteket olvastak fel a kötetből. Végül pedig maga a szerző is szóhoz jutott: "A könyvben jobbára az elmúlt öt év, 3 lapban (Romániai Magyar Szóban, Új Magyar Szóban, Erdélyi Riportban) megjelent írásaimból, pontosabban azokból a riportokból, interjúkból, glosszákból, ironikus jegyzetekből válogattam. Ebben a könyvben minden olvasó talál legalább tíz-tizenöt olyan írást, amelyik tetszik neki."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: